Hur ska du tänka när du väljer säng?

Rätt säng är en förutsättning för att du ska sova bra men det kan vara lurigt att köpa ny säng som passar just dina behov. Det finns många olika modeller och varumärken att välja mellan. Som tur är vet vi på Care of Beds väldigt mycket om just sängar och hur du får en så god natts sömn som möjligt.   

Daniel Johansson - Care of Beds Halmstad

Här ger Daniel Johansson från Care of Beds sina bästa tips inför sängköpet.

Hej Daniel. Du har ju jobbat med sängar under en lång tid och är en av initiativtagarna till Care of Beds. Nu måste du berätta, vad är det viktigaste man ska tänka på när man ska köpa ny säng?

- Det viktigaste när du köper en säng är att du provar sängen ordentligt. Att köpa rätt säng innebär bättre sömn och mer återhämtning, så det behövs ofta någon som förklarar vad som är viktigt när du provar en säng. Då får man de allra bästa förutsättningarna. Att prova och ta hjälp av någon som är specialiserad på sängar är ett bra tips! 

Vad är den stora skillnaden mellan de olika sängtyperna?

- Det finns egentligen 4 olika sätt att bygga säng, skillnaden är både uppbyggnaden och känslan i de olika typerna. Kanske trivs du bäst i en säng av naturmaterial, en säng som formar sig långsamt efter kroppen, en individuellt fjädrande säng, eller också behöver du en zonindelad säng för bäst komfort. Det viktigaste är att du provar alla, när vi sen har hittat rätt känsla ska vi bara hitta rätt modell, design och pris såklart!

Hur lång tid tar det för kroppen att vänja sig vid en ny säng?

- Det är givetvis individuellt, men generellt brukar man säga att det tar ca 14 dagar innan du vänjer dig vid sängen. I början kan det kännas lite ovant med något nytt, på samma vis som ett par nya skor kanske gör. Men när du väl har provat din säng i några veckor så vänjer kroppen sig, förutsatt att du köpt en säng som passar dina behov.

Hur kommer det sig att vissa sängar kostar 10 000 kr och andra upp emot 100 000 kr? Är det så stor skillnad?

- Skillnaden på priser i vår bransch, precis som i andra branscher, har att göra med många olika faktorer. Främst är det komforten och kvalitén som skiljer sig på sängar i olika prisklasser, och med det menar jag hur länge den nya sängen är bra/skön. Men även design på din nya säng spelar roll. Hur den beter sig när du är varm eller kall och hur miljövänlig sängen är spelar även en stor roll i skillnaden på pris.

Vad har du för säng själv och varför just den?

- Jag har en ställbar säng från Carpe Diem som heter Marstrand, Min kollega Kristoffer har en kontinentalsäng som kommer ifrån Jensen samtidigt som våra andra kollegor i butiken sover i sängar från andra varumärken. Det är precis som jag sagt innan, det skiljer mellan person och person på vad man behöver för att vakna utvilad varje dag. Ingen i vår butik har en likadan säng som en kollega, även hos oss är alla unika.

Till sist vill man ju ha det snyggt i sovrummet också. Vad är trendig just nu?

- Sammetstyger tycker många om idag. Det börjar även komma Manchesterliknande tyg som säkerligen kommer bli trendigare framöver. Marinblåa sängar är väldigt populärt och även gröna tyger börjar synas hos vissa av våra leverantörer. Vi säljer dock fortfarande mycket sängar i mer klassiska färger som grått och beige. Det finns verkligen något att välja på för alla!