Köpvillkor E-handel

 1. Allmänt

Följande allmänna köpvillkor (”Köpvillkoren”) gäller alla beställningar som görs av kunden (hädanefter kallad ”du”) av produkter via careofbeds.se genom vår webbshop.

För att kunna göra ett köp i vår webbshop måste du acceptera Köpvillkoren. Genom att acceptera Köpvillkoren förbinder du dig att följa Köpvillkoren i sin helhet samt godkänner att du tagit del av informationen om personuppgifter.

Hänvisningar i Köpvillkoren till ”Care of Beds” eller ”vi” är till Careofbeds Nordic AB, org. nr 559224-9220.

Care of Beds förbehåller sig rätten att när som helst ändra Köpvillkoren, utan att meddela dig i förväg. Den version av Köpvillkoren som du godkänner vid din beställning gäller för ditt köp.

Har du frågor om Care of Beds, eller om Köpvillkoren, vänligen kontakta kundtjanst@careofbeds.se

Tack för att du väljer att handla i Care of Beds webbshop!

 

 1. Beställning

För att göra en beställning ur Care of Beds webbshop måste du vara minst 18 år gammal.

De priser som anges i vår webbshop är inklusive lagstadgad mervärdeskatt, och exklusive fraktkostnad. Prisavvikelser kan förekomma i förhållande mellan Care of Beds webbshop och våra butiker.

När en beställning är mottagen av oss bekräftas den genom ett automatiskt e-postmeddelande med information om din order. Kontrollera alltid din orderbekräftelse så att den stämmer.

Eventuella ändringar efter lagd order, så som byte av färg eller fasthet behöver göras inom 48 timmar efter din beställning.

För det fall den beställda produkten av någon anledning inte kan skickas dig kommer du snarast möjligt att meddelas detta. Om vi redan mottagit din betalning kommer i sådant fall återbetalning göras med aktuellt belopp med hjälp av samma betalningsmedel som du använt vid din betalning.

Vi förbehåller oss rätten att ändra priser och produktsortiment utan föregående avisering. I dessa fall förbehåller vi oss rätten att ändra i eller annullera beställning. Detta gäller även om orderbekräftelse redan har mottagits. Om du inte är nöjd med vår korrigering har du självfallet rätt att avboka din beställning.

 

2.1. Utlandsbeställning

I dagsläget ombesörjer Care of Beds enbart leveranser inom Sverige.

 

 1. Betalningsalternativ

3.1. Kortbetalning

Du kan betala din beställning med ett giltigt betalkort (Visa, Mastercard och American Express) och kreditkort med Klarna, det svenska kredit- och finansföretaget, den största vanliga betalningslösningen för onlineförsäljning i Sverige. Alla betalningar behandlas via Shopify-betalning. Ingen fakturering, ingen kredit.

Vi sparar och registrerar aldrig känslig information, som exempelvis kreditkortsuppgifter. Denna information är krypterad och går direkt till banken.

  

3.3. Presentkort/Värdecheck

Presentkort eller värdecheck som utställts av Care of Beds kan endast användas för betalning i Care of Beds fysiska butiker.

 

 1. Leveranstid

Leveranstiden räknas från det att Care of Beds har bekräftat beställningen.

 

4.1. Sängar, bäddmadrasser och sängmöbler

Leveranstiden kan variera mellan 1-8 veckor beroende på vilken produkt du beställer.

 

4.2. Övriga sängtillbehör

Leveranstiden är mellan 2-14 dagar beroende på vilken produkt du beställer. 

Skicka ett mejl till kundtjanst@careofbeds.se om du har frågor kring din beställning. Glöm inte att uppge ditt ordernummer.

 

 1. Leveransalternativ

5.1. POSTPAKET – Leverans till postombud FRAKTFRITT

 • Paket som t.ex. örngott och påslakan kan levereras till ditt närmsta postombud.
 • Du får ett sms eller ett brev när du kan hämta ut ditt paket.
 • Hämta paketet när du vill och kan inom 14 dagar.
 • Ta med legitimation. Ombud visar bådas legitimation.
 • Pris: fraktfritt
  Gäller ej på sängar, gavlar, bäddmadrasser samt sängbord.
 • Om du inte hämtar ut ditt paket betalar du för returfrakten på 79 kr

 

5.2. HEMPAKET – Hemleverans (av bäddmadrasser, sänggavlar, sängbord, ottomaner)

 • Paket som väger mindre än 20 kg kan levereras hem till dig.
 • Du blir uppringd eller får ett sms 30 minuter innan hemleverans.
 • Pris: 199 kr Bäddmadrass
 • Pris: 349 kr Sänggavlar, Sängbord, Ottomaner

 

5.3. STANDARD – Hemleverans (stora paket)

 • När din order ankommit terminal blir du kontaktad för bokning av leveransdag och tid.
 • Varan levereras till tomtgränsen (port, grind eller garageuppfart).*
 • Pris: 595 kr

 

5.4. SMIDIGT – Hemleverans med inbärning

 • När din order ankommit terminal blir du kontaktad för bokning av leveransdag och tid.
 • Varan levereras hem till dig.*
 • Varan med emballage bärs in av två personer till det rum du väljer.
 • Pris: 1095 kr

 

5.5. PREMIUM – Fullservice med montering

 • När din order ankommit terminal blir du kontaktad för bokning av leveransdag och tid.
 • Varan levereras hem till dig.*
 • Varan bärs in av två personer till det rum du väljer.
 • Produkterna packas upp och monteras.**
 • Förpackningsmaterialet tas om hand och återvinns.
 • Pris: 1395 kr

 

5.6. TILLÄGG – Retur av gammal säng

 • Vi tar med din gamla säng och återvinner den (kan endast väljas tillsammans med alternativen Smidigt och Premium).
 • Pris: +600 kr

 

5.7. Att tänka på före leverans

 • Ha fri gångväg till sovrummet. Kontrollera framkomlighet i trappor och liknande.
 • Du ansvarar för ägodelarna i ditt hem. Motverka skador genom att skydda ömtåliga golv och trappor, plocka även bort prydnadssaker och liknande. Leveranspersonalen har inte möjlighet att ta av sig skorna av säkerhetsskäl.
 • Uppfylls inte detta förbehåller vi oss rätten att avbryta leveransen och återkomma vid ett annat tillfälle. Du debiteras då för båda leveranstillfällena.


5.8. Att tänka på under leverans

 • På leveransdatumet ska du vara hemma och nåbar på telefon inom avtalat leveransintervall. Kan leverans inte ske på grund av att du inte varit nåbar tas en avgift ut.
 • Kontrollera att du fått rätt antal kolli och att inget är skadat eller smutsigt. Om något inte skulle stämma antecknas detta på transportörens fraktsedel och rapporteras till Care of Beds kundsupport inom en vecka. Bilder på skadan ska bifogas.
 • Kontakt: kundtjanst@careofbeds.se

 

*  Om transportören inte anser platsen säker eller farbar lämnas varan så nära bostaden som möjligt.
** Gäller inte väggmontering eller sängbord. Rummet måste ha fri och anpassad golvyta för den nya sängen (den gamla sängen ska exempelvis vara flyttad och nedmonterad).

 

 1. Ångerrätt

Enligt Lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler har du som kund 14 dagars ångerrätt. Detta innebär att du har rätt att ångra ditt köp genom att meddela Care of Beds detta inom 14 dagar från mottagandet av den beställda produkten (ångerfristen) eller från den dag du fick den sista produkten i en beställning om flera produkter i din besittning. Du kan utnyttja din ångerrätt direkt efter ditt köp och behöver alltså inte invänta att ångerfristen ska börja löpa.

Ångerrätten gäller inte för varor med bruten försegling som inte kan återlämnas på grund av hälso- eller hygienskäl (exempelvis täcken, kuddar, handdukar, madrasskydd, bäddmadrasser, påslakan, örngott, lakan). Om en vara har förseglats får du inte bryta förseglingen om du vill kunna utöva din ångerrätt. Ångerrätten gäller inte heller för specialbeställningar, det vill säga en vara som tillverkats efter dina särskilda önskemål, till exempel en bäddmadrass, sänggavel eller säng med ditt eget tygval etc.

Om du vill ångra köpet ska du, innan ångerfristen löpt ut, meddela detta skriftligen till oss, helst genom att använda det förtryckta returformuläret som medföljde ditt paket, eller genom att mejla oss. Du kan också fylla i och skicka oss Konsumentverkets standardformulär.

Vid utövande av ångerrätten betalar du returfrakten. Då du ansvarar för produkten till dess att vi mottagit denna är det viktigt att produkten är väl emballerad, och om möjligt, i originalkartong. Produkten ska skickas eller lämnas i retur inom två veckor räknat från det datum meddelande om utövande av ångerrätt inkommit till Care of Beds.

När du ångrar ditt köp betalar Care of Beds tillbaka det belopp som du betalat för varan, även fraktkostnaden om den skickats via 5.1. Postnord Fraktfritt (ej att förväxla med returfrakten i stycket ovan eller leveranser som inte är 5.1 Postpaket Fraktfritt). Återbetalning av varan som returnerats sker inom 14 dagar.

På det belopp som ska återbetalas har Care of Beds rätt att dra av en summa motsvarande produktens värdeminskning jämfört med varans ursprungliga värde, om och i den mån sådan värdeminskning beror på att du har hanterat varan i större utsträckning än vad som är nödvändigt för att fastställa dess egenskaper eller funktion.

 

 

 1. Avbeställning

I fall du önskar avbeställa din beställning efter utgången ångerfrist enligt ovan, gäller även varor som tillverkats efter dina särskilda önskemål, till exempel en bäddmadrass, sänggavel eller säng med ditt eget tygval etc, förbehåller sig Care of Beds rätten att kräva ersättning för eventuella kostnader vi har haft i samband med beställningen (projektering, beställningskostnader, lagerkostnad m.m.) Detta i enlighet med 41 § konsumentköplagen.

 

 1. Returer

Om du vill returnera en produkt köpt i Care of Beds webbshop vänligen kontakta kundservice via e-post kundtjanst@careofbeds.se

Vid returer som inte är reklamationer står kunden själv för fraktbokning och fraktkostnad.

 

   

  1. Särskild garanti på sängar

  Vi erbjuder särskild garanti på ram- och resårbrott på alla våra sängar samt på motorerna till våra ställbara sängar. Garantitiden framgår av ditt köpbevis och kan variera beroende på märke och modell.

   

  9.1. Garantin täcker inte:

  • Produkter som förvarats, installerats, använts, vårdats eller rengjorts på felaktigt sätt
  • Normalt slitage
  • Skärmärken eller repor och skador som orsakats av slag eller olyckor
  • Spänningsfel hos motorer eller fel orsakat av naturen, såsom åsknedslag etc.
  • Produkter som placerats utomhus eller i fuktig miljö

   

  1. Reklamation

  Trots noggrannhet kan det ibland uppstå transportskador under frakten. Skulle produkten vara trasig eller felaktig när den anländer får du reklamera produkten.

  När vi mottagit din reklamation kommer vår kundtjänst att höra av sig till dig inom 5 arbetsdagar. Care of Beds väljer själv om felet ska åtgärdas eller om du ska få en ny produkt. Tänk på att din ersättningsvara kan ta upp till normal leveranstid, mellan 1-8 veckor för en säng, om vi inte har den på lager.

  Om du är missnöjd med ett reklamationsärende kan du alltid vända dig till Allmänna Reklamationsnämnden på www.arn.se eller postadress Box 174, 101 23 Stockholm för prövning av den aktuella tvisten. Vid eventuell tvist kommer Care of Beds att följa Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer.

  Den som är bosatt inom EU och vill framföra ett klagomål till oss angående en vara som köpts genom vår e-handel kan göra detta via EU:s sida om tvistlösning på nätet. Ange då kundtjanst@careofbeds.se som vår kontaktmail när en sådan efterfrågas.

   

  10.1. Synlig skada vid hemleverans

  Inspektera din vara noga vid mottagandet. Om emballaget är skadat, kontrollera att din vara är intakt innan chauffören kör vidare. Om emballaget är skadat ber du chauffören skriva en notering på detta. Vi rekommenderar att du inte tar emot en produkt som är skadad, utan istället låter chauffören ta med sig denna tillbaka.

   

  10.2. Synlig skada vid leverans via ombud

  Inspektera din vara noga vid mottagandet på utlämningsstället. Om emballaget är skadat, kontrollera att din vara är intakt. Om emballaget är skadat ber du ombudet skriva en notering på detta. Vi rekommenderar att du inte tar emot en produkt som är skadad.

   

  10.3. Dold skada – när du öppnat ditt paket

  Dolda skador rapporterar du så fort du upptäcker dem efter mottagen leverans. Observera att både synliga och dolda skador ska rapporteras inom skälig tid från att du upptäckt eller borde märkt skadan. Anmäl detta till Care of Beds kundsupport kundtjanst@careofbeds.se. Det är viktigt att du bifogar bild på skadan.

   

  1. Personuppgifter

  Vi lämnar inte ut eller säljer vidare personuppgifter till någon tredje part, bortsett från de fall då det är en service gentemot kunden (såsom att arrangera leverans av order till kunden).

   

  1. Produktfakta och ansvar

  Hos Care of Beds hittar du bara välkända kvalitetsprodukter från ledande leverantörer. Vi tar dock inget ansvar för produkternas verkan eller funktion. Vi reserverar oss för skrivfel gällande tekniska fakta, informationstexter, prishöjningar hos leverantören samt av misstag felaktigt angivna priser samt för slutförsäljning.

  Dessa Köpvillkor utesluter eller begränsar inte vårt ansvar där det skulle vara olagligt att begränsa eller utesluta sådant ansvar. Care of Beds tillämpar gällande konsumentlagstiftning.

  Care of Beds ansvarar inte för indirekta förluster som uppstår till följd av den huvudsakliga förlusten eller skadan, till exempel utebliven vinst eller förlorade affärsmöjligheter, eller för underlåtelse att leverera produkterna eller uppfylla några av våra andra åtaganden enligt dessa Köpvillkor där denna underlåtelse beror på omständigheter som ligger utanför vår kontroll (force majeure).

  Vår maximala ansvarsskyldighet gentemot dig för eventuella förluster eller skador som uppstår i samband med din beställning på Care of Beds webbplats är begränsad till det totala beloppet för din beställning.

   

  1. Immateriella rättigheter

  Allt innehåll och alla immateriella rättigheter, såsom varumärken och upphovsrätt på careofbeds.se tillhör moderbolaget Care of Beds AB och dess dotterbolag. All användning av careofbeds.se eller dess innehåll, inklusive kopiering eller lagring av sådant innehåll i dess helhet eller delar av detta, annat än för ditt eget personliga, icke-kommersiella bruk, är förbjudet utan tillstånd från Careofbeds AB.