Fabian från Care of Beds Halmstad

Hej Fabian, du jobbar ju med sängar på Care of Beds i Halmstad och vet ju mer om sängar och hur de är konstruerade än de flesta andra. Vilken säng har du hemma och varför blev det just den?

Jag har en Tempur Promise kontinentalsäng. Jag valde denna sängen för att jag tycker den är otroligt skön, och för att jag inte vill behöva tänka på fasthet eller känna någon som helst osäkerhet kring hur sängen responderar till min föränderliga kroppsform. Ett säkert kort helt enkelt. Färgen är grafit, mest för att det passar till alla sängkläder och all sorts inredning.

På Care of Beds finns det ju en hel del olika sängar från olika varumärken som du har provat, blir du aldrig sugen på att byta? Och hur ofta ska man byta säng egentligen? 

Jag blir ofta sugen på att byta. Men det tror jag är en sorts arbetsskada också. Nu har jag ju faktiskt en säng jag inte behöver byta på otroligt länge, så ett byte kommer med största sannolikhet inte ske på många år.

Frågan kring hur ofta man bör byta säng är helt beroende av hur du som person förändras och även hur sängen du har där hemma presterar utefter din kropp och ditt sömnmönster. De flesta av oss förändras i en takt där vi ser ett mönster kring sängbyte var 10e till 20e år. Det finns dock sängar som presterar bra mycket längre än så - där endast byte av bäddmadrass kan skapa en förnyad känsla.

Fabian jobbar på Care of Beds i Halmstad. Vill du få hjälp med vilken säng som passar just dig, kontakta då Fabian på halmstad@careofbeds.se