Om sängar och sängprovning

När du bokar en sängprovning får du tillgång till en egen sängrådgivare på en tid som du själv väljer. Du får tid att i lugn och ro välja ut en säng som passar just dig och din kropp.

En ramsäng består av en resårmadrass och en bäddmadrass. En kontinentalsäng är uppbyggd i tre delar; bottendel, plymå och en bäddmadrass. Kontinentalsängen är alltså högre än ramsängen. En ställbar säng kan du anpassa efter situation och behov. Genom att justera sängen hittar du den position som känns bäst för dig.

Vilken fasthet man ska ha på sin säng är väldigt individuellt. Att säga att fastheten endast är kopplad till kroppsvikten är kort sagt fel – det är många faktorer som påverkar. Vikt, längd och kroppsform är alla viktiga faktorer utöver dina individuella komfortkrav. Det bästa sättet att ta reda på vilken säng du ska välja är att göra en sängprovning - antingen genom att kontakta oss direkt eller besöka oss i närmaste butik och boka på plats.

Med ett bäddmadrasskydd håller du din bäddmadrass fräsch samtidigt som du förlänger dess livslängd. Våra bäddmadrasskydd finns i olika material, är lätta att ta av och går bra att tvätta.